Lastna trombocitna plazma

Pomoč pri celjenju ran v ustni votlini

Trombocitna plazma je centrifugat pacientove krvi, ki vsebuje veliko trombocitov (krvnih ploščic) in s tem veliko rastnega faktorja, ki stimulira procese regeneracije kožnih celic. Ker gre za pacientovo lastno plazmo, je metoda popolnoma varna, saj alergične ali druge imunološke reakcije niso možne.

Posege z uporabo lastnih matičnih celic v našem laboratoriju opravljamo z največjo pozornostjo in odgovornostjo, najsi gre za pomoč pri zdravljenju in celjenju, pomlajevanje kože ali zdravljenje plešavosti.

 

LASTNA TROMBOCITNA PLAZMA
Biostimulacija kožnih celic s pacientovo lastno plazmo, ki vsebuje rastni faktor (iz krvnih ploščic).
Trombocitna plazma je centrifugat pacientove krvi, ki vsebuje veliko trombocitov (krvnih ploščic) in s tem veliko rastnega faktorja, ki stimulira procese regeneracij kožnih celic. Ker uporabimo pacientovo plazmo, je metoda popolnoma varna, ker ni možnih alergičnih ali drugih imunoloških reakcij.

Postopek


Pacientu vzamemo kri in s postopkom centrifugiranja izločimo trombocitni del plazme, ki vsebuje rastni faktor. Ves postopek opravimo v operacijski sobi; traja 10–15 minut. Plazmo nato vnesemo v pacientovo kožo z intradermalnimi injekcijami ali s tehniko mezoterapije. Plazma stimulira celice kože, da se regenerirajo.
Rezultati utegnejo biti vidni že po enem tednu. Končni rezultat ocenjujemo po treh mesecih, ko lahko, da bi stanje še izboljšali, postopek ponovimo.

Terapija je primerna za:

  • paciente, ki potrebujejo obnovo kože obraza (utrujena koža, pomanjkanje elastičnosti, pigmentne lise, suha koža),
  • paciente z znaki staranja kože (gube, gubice, povešena koža, zmanjšanje elastičnosti kože),
  • paciente, ki potrebujejo lifting obraza, kjer obraz lahko napolnimo v kombinaciji z maščobnimi grafti (problem staranja obraza je tudi atrofija tkiva v podkožju in globlje) in s tem obraz osvežimo oz. dosežemo delni učinek liftinga pri primernih pacientih; terapija ne vključuje rezov in brazgotin; postopek se naslanja le na injekcijske vbode,
  • paciente po estetskih posegih ali poškodbah (pospešuje regeneracijo kože in procese celjenja),
  • paciente z moško plešavostjo,
  • paciente, ki ne želijo uporabe umetnih snovi za pomljajevanje (botoks, hialuronska kislina),
  • paciente, ki so alergični na druge pomlajevalne preparate.

 

Metoda ni primerna za pacienta, ki ima prevelika pričakovanja in ki potrebuje tudi operativni poseg za dosego željenega rezultata.
Doslej so bile opravljene številne klinične študije, ki so potrdile varnost in učinkovitost te najnovejše metode pomlajevanja obraza.